Kroekestopke

Algemene informatie Ouders

Tijdens de dagelijkse breng- en haalmomenten wordt door de ouders en pedagogisch medewerkers van de groep besproken hoe de dag is verlopen en kunnen praktische en inhoudelijke zaken worden doorgenomen.
Daarnaast kunnen ouders en pedagogisch medewerkers altijd met elkaar in gesprek gaan op andere momenten van de dag. Dit kan zowel tijdens een persoonlijk gesprek als telefonisch. Ze kunnen informatie met elkaar uitwisselen of zorgen rondom het kind bespreken.
Bij overgang van de ene groep naar de andere groep krijgen ouders een oudergesprek aangeboden, waarin besproken wordt hoe hun kindje zich ontwikkelt.

De mogelijkheid bestaat om dagopvang en peuteropvang te combineren. Indien uw kind de dagopvang en de peuteropvang op dezelfde dag bezoekt kan het brengen en halen door ons worden verzorgd (dit is alleen mogelijk in Roggel). U kunt er ook voor kiezen uw kindje beide opvangsoorten op verschillende dagen te laten bezoeken. Op deze manier kunt u het huiselijke element van de dagopvang combineren met de peuteropvang, waar spelend leren ter voorbereiding op de overstap naar de toekomstige basisschool centraal staat.

Er worden voor de ouders ook activiteiten georganiseerd, zoals de jaarlijkse ouderavond en activiteiten zoals b.v. een sprookjestocht.

Ouders worden via oudernieuwsbrieven op de hoogte gehouden van wat er allemaal gebeurt op ’t Kroekestöpke. Hierin vindt u naast informatie over ’t Kroekestöpke ook informatie van andere organisaties, zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin.
Onze oudernieuwsbrieven kunt u downloaden via onze besloten facebookpagina.

Onderstaand vindt u verwijzingen naar informatieve websites voor u als ouders:

  • www.toeslagen.nl: hier vindt u informatie over de kinderopvangtoeslag en kunt u een proefberekening maken.
  • www.rijksoverheid.nl:hier vindt u informatie over de kinderopvang, onder andere over de kosten en de kwaliteit van de kinderopvang.
  • www.pukenko.nl: hier vindt u informatie over het VVE-programma Uk en Puk.
  • www.hetcjg.nl: hier vindt u informatie over het Centrum voor Jeugd en Gezin van Leudal, Weert en Nederweert.


 

 

 
  't Kroekestopke - Hoek 8 - 6088 ES Roggel - Tel. 0475 496165