Dagopvang 0-4 jaar

’t Kroekestöpke biedt dagopvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar in Roggel en Baexem. De opvang is dagelijks geopend van maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur. De groepen binnen de dagopvang zijn horizontaal ingedeeld.

De dagopvang in Roggel vindt plaats in een oude woonboerderij uit 1900. Er wordt geslapen op de voormalige hooizolder, gespeeld in de oude stal en buiten hebben de kinderen volop de ruimte om te genieten en te spelen in de grote tuin. In 2007 is gestart met een kinderdagverblijf in het centrum van Baexem, naast de kerk. Deze voormalige drankenhandel is omgebouwd tot een gezellig en huiselijk kinderdagverblijf met een mooie tuin.  In iedere stamgroep werken vaste en vertrouwde medewerkers. Dit zorgt ervoor dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen.

De ruimtes zijn gezellig, voorzien van allerlei hoekjes en zo ingericht dat ieder kind er kan spelen op een manier die past bij zijn leeftijd en ontwikkeling. 

Zowel in Roggel als in Baexem kunnen de kinderen heerlijk buiten spelen en ravotten in de grote tuin, die grenst aan het gebouw van de dagopvang. Hier kunnen ze naar hartenlust rennen, klimmen en  klauteren op het klimrek, fietsen, springen, spelen in de zandbak en in de zomer heerlijk spelen met water! 

Klik hier voor ons huishoudelijk reglement dagopvang.

Locatie Roggel

De dagopvang in Roggel is verdeeld over 4 groepen: 

Koelekupkes (0-1 jaar)
Kruumelkes (1 – 2 jaar)
Moezemuulkes (2 – 3 jaar)
Poeten (3 – 4 jaar)

Dagopvang Roggel

Hoek 8
6088 ES Roggel
0475 – 496165

Locatie Baexem

De dagopvang in Baexem is verdeeld over 3 groepen:

Koelekupkes (0 – 1 jaar)
Kruumelkes (1 – 2,5 jaar)
Poeten (2,6 – 4 jaar)

Dagopvang Baexem

Mgr. Kierkelsplein 15
6095 BK Baexem
0475 – 453055

Dagritme

Bij baby’s tot 1 jaar wordt het eet- en slaapritme van thuis aangehouden. In de andere groepen wordt de volgende dagindeling gebruikt:

7.00-7.45 uur

Ontbijten (07.00-07.45 uur) voor kinderen die thuis nog niet hebben gegeten en vrij spelen. Om 8.00 uur gaan de kinderen naar de eigen stamgroep.

8.00-9.30 uur

Spelen onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers.

9.30-10.00 uur

Fruit/groente eten en drinken.

10.00-11.30 uur

Activiteiten binnen of buiten voor de kinderen die niet slapen en rusttijd voor de kinderen die 2x slapen. 

11.30-12.30 uur

Eten (broodmaaltijd).

12.30-14.30 uur

Rusttijd voor de kinderen die slapen en vrij spelen voor de andere kinderen.

14.30-15.00 uur

Tussendoortje eten en drinken.

15.00-16.00 uur

Activiteiten binnen of buiten voor de kinderen die niet slapen en rusttijd voor de kinderen die 2x slapen.

16.00-16.30 uur

Tussendoortje en drinken (afhankelijk van het ritme van de kinderen).

16.30-17.30 uur

Spelen binnen of buiten.

17.30-18.00 uur

Warme maaltijd voor die kinderen die tot na 18.00 uur blijven

18.00-19.00 uur

Spelen en afsluiting van de dag.

Spelenderwijs ontwikkelen

Kansen grijpen

Bij ’t Kroekestöpke is elk kind welkom en elk kind uniek. We hebben oog voor ieder kind met zijn eigen ontwikkeling, kwaliteiten en talenten. Door de kinderen veiligheid, vertrouwen en geborgenheid te bieden voelen ze de ruimte om zich te ontwikkelen in hun eigen tempo en binnen hun eigen mogelijkheden. Een huiselijke uitstraling, warme sfeer en veilige omgeving vinden wij belangrijk, zodat jullie en jullie kind(eren) zich thuis voelen bij ons. Bij ons staat het kind centraal en wordt gekeken wat het nodig heeft om zich te ontwikkelen. Onze horizontale groepen sluiten hier mooi bij aan. Zo kunnen we bijvoorbeeld in de babygroep, waar kinderen tot de leeftijd van 1 jaar blijven, echte aandacht aan kinderen geven in een sfeer van rust en regelmaat. 

Ontwikkelen en leren gaan spelenderwijs. Jullie kind mag lekker zichzelf zijn, waarbij het ook leert om deel uit te maken van een groep.  Pedagogisch medewerkers kijken of jullie kind lekker in zijn vel zit, nieuwsgierig is en betrokken bij wat er om hem heen gebeurt en of het vertrouwen heeft in zichzelf, want dan kan het zich ook ontwikkelen.

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen de wereld ontdekken. Jullie kind(eren) worden dan ook  spelenderwijs uitgedaagd aan de hand van thema’s. Pedagogisch medewerkers volgen de ontwikkeling door het gebruik maken van een kindvolgsysteem en nodigen jullie bij de overgang van de ene groep naar de andere uit om dit te bespreken. Natuurlijk is er tussendoor ook alle ruimte voor contact. 

Onze pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen op een professionele en betrokken manier in het spelend leren en ontwikkelen! Samen met onze beweegcoach van Bureau Negen zorgen ze ook voor voldoende en gevarieerde beweging voor de kinderen. 

En in samenwerking met het Bibliocenter stimuleren we ouders en kinderen om lid te worden van de bibliotheek (gratis voor kinderen van 0-18 jaar) en brengen we het  belang van (voor)lezen onder de aandacht.

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar 't Kroekestöpke?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij beantwoorden graag je vragen en bekijken dan samen de mogelijkheden voor eventuele opvang. Indien je graag je kind zou willen aanmelden kan dit telefonisch, per e-mail of door gebruik te maken van het inschrijfformulier.