Buitenschoolse opvang 4-12 jaar

Bij de voorschoolse opvang in Roggel en Baexem kunnen de kinderen voor schooltijd terecht. Op maandag t/m vrijdag is de voorschoolse opvang geopend vanaf 07.00 tot 08.25 uur (Roggel) en van 07.00-08.20 uur (Baexem).  Aansluitend gaan de kinderen naar school. In Roggel worden de kinderen van groep 1-2 worden door de pedagogisch medewerkers naar school gebracht en lopen de kinderen van groep 3-8 lopen zelf naar hun klas. In Baexem worden alle kinderen door de pedagogisch medewerker naar school gebracht.

Bij de naschoolse opvang in Roggel en Baexem kunnen de kinderen na schooltijd terecht en tijdens vakanties en studiedagen van de basisschool. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is de buitenschoolse opvang geopend vanaf 14.05 tot 19.00 uur (Roggel) en van 14.00-19.00 uur (Baexem). Op vrijdag is de buitenschoolse opvang in de ochtend al geopend voor de kinderen van groep 1 die op vrijdag geen school hebben. De kinderen van groep 2-4 sluiten om 12.00 uur aan en om 14.05 uur (Roggel) en 14.00 uur (Baexem)  komen de kinderen van groep 5-8. Ook op vrijdag zijn we geopend tot 19.00 uur. 

In Roggel kunnen op minder drukke dagen de groepen worden samengevoegd tot een verticale groep met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar in de BSO-ruimte van groep 3 t/m 8.

Klik hier voor ons huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang.

Groepen

De buitenschoolse opvang in Roggel is verdeeld over 4 groepen:

Kroekekids (groep 1-2 basisschool)
Zjwiekers (groep 2-4 basisschool)
Baönisse (groep 4-8 basisschool)
Flekskids (groep 1-8 basisschool)

In Baexem hebben we de beschikking over 1 verticale groep voor kinderen van groep 1-8 van de basisschool).

Groepsindeling

Groep 1-8 Baexem

Groep 1-2 Roggel

De kinderen van groep 1-2  (Kroekekids) spelen  in de ruimte van peuteropvang ‘De Tamboerijn’. Deze is vertrouwd voor veel kinderen, omdat ze deze nog kennen van hun tijd bij de peuteropvang. De kinderen van groep 1-2 worden door de pedagogisch medewerkers opgehaald op school en lopen samen naar de BSO-ruimte bij de peuteropvang. Hier kunnen ze binnen heerlijk spelen in de verschillende hoeken en buiten veilig spelen op de afgeschermde speelplaats. In deze groep zitten maximaal 20 kinderen.

Groep 3 t/m 8 Roggel

De kinderen van groep 3 t/m 8  (Zjwiekers en Baönisse) spelen in de ruimtes die liggen in basisschool de Zjwiek. Hier kunnen ze gebruik maken van twee grote ruimtes, zodat de groep opgesplitst kan worden tijdens onder andere eetmomenten.  In deze ruimte zijn verschillende speelhoeken gemaakt en er is volop ruimte om te knutselen en spelletjes te doen. Naast de twee ruimtes ligt nog een derde ruimte, waar de kinderen naar hartenlust  kunnen spelen met constructiemateriaal. Buiten kunnen ze spelen op het aangrenzende speelterrein van basisschool de Zjwiek.  

Op dagen dat de groepen zo groot zijn dat de maximale groepsgrootte wordt overschreden, wordt er gebruik gemaakt van de ruimte naast de bibliotheek, die ook is ingericht als BSO-ruimte.. Hier worden de kinderen opgevangen in een verticale groep (Flekskids). Daarnaast kan deze ruimte ook worden gebruikt om extra activiteiten te doen.

Ook wordt er gebruik gemaakt van de gymzaal waar de kinderen heerlijk kunnen sporten of bijvoorbeeld mee kunnen doen aan een circusactiviteit van LeudalLeeft!

Activiteitenprogramma, sporten
& LeudalLeeft

Bij de buitenschoolse opvang krijgen kinderen de ruimte om heerlijk te spelen en zich te ontspannen. Ze kunnen zelf kiezen wat ze na schooltijd gaan doen. Er worden  activiteiten aangeboden door de pedagogisch medewerkers en de kinderen kunnen zelf kiezen of ze hieraan meedoen of zelf een spelletje gaan doen, buiten spelen of bijvoorbeeld bouwen aan de bouwtafel. Om de kinderen de kans te bieden hun talenten te ontdekken worden er door ’t Kroekestöpke ook activiteiten aangeboden via LeudalLeeft, zoals beweegactiviteiten, muziek, drama, circus en creatieve activiteiten.  Voor deze activiteiten (behalve de beweegactiviteiten) geven de kinderen zich op.  Ook kunnen de kinderen zich opgeven voor de sportactiviteiten onder begeleiding van een gediplomeerde sportlerares .  Hierbij kunnen ze kennis maken met verschillende sporten, zoals balsporten en verschillende vormen van bewegen. Deze vinden plaats in gymzaal La Rochelle en ook kan er gebruik worden gemaakt van de sportvelden in Roggel. In Baexem hebben we de beschikking over de velden van de plaatselijke voetbalvereniging.

Dagritme

14.00/14/05 15.00 uur

Kinderen komen vanuit school naar de BSO-ruimte. De pedagogisch medewerkers controleren of alle kinderen aanwezig zijn en aansluitend gaan de kinderen vrij spelen.

15.00-15.30 uur

Er wordt fruit/groente en een cracker of rijstwafel gegeten, wat gedronken en er is ruimte om feest te vieren wanneer iemand jarig is.  

15.30-17.00 uur

Er is ruimte voor activiteiten. Denk aan sport en spel, een creatieve  activiteit of samen koken. Dit is vrijblijvend. Kinderen kunnen er ook voor kiezen om vrij te spelen.

Daarnaast kunnen ze zich opgeven voor activiteiten van LeudalLeeft, zoals muziekactiviteiten, circusactiviteiten, beeldende activiteiten en creatieve activiteiten.

17.00-19.00 uur

Rond deze tijd worden de meeste kinderen weer opgehaald.

Kinderen kunnen vanaf 17.30 uur warm eten. Deze maaltijd wordt door ouders zelf verzorgd. Er is verder nog ruimte voor activiteiten en vrij spel.

Ben je nieuwsgierig geworden naar 't Kroekestöpke?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij beantwoorden graag je vragen en bekijken dan samen de mogelijkheden voor eventuele opvang. Indien je graag je kind zou willen aanmelden kan dit telefonisch, per e-mail of door gebruik te maken van het inschrijfformulier.